Referenties

Ik citeer graag over onze boomkwekerij uit het tijdschrift van de "Vlaamse Vasteplantenvereniging" de heer F. Reynders,

"Met een beetje rondneuzen bij boom- en heesterkwekers zal men zeker de nodige geschikte kleinere bomen of heesters kunnen vinden. Na het verschijnen van deel 1 van dit artikel heb ik spontaan reactie gekregen van Jo De Martelaer uit Uitbergen. Ondertussen heb ik hem een bezoekje gebracht en volledig van de kaart terug thuis gekomen. 

Waarom rijden we toch altijd honderden kilometers om planten te vinden die gewoon in ons eigen landje te verkrijgen zijn? Om kort te zijn; zoek je een geschikt boompje, heestertje, op stam geënt boompje, dwergvariëteit van grote bomen; breng hem eens een bezoek, het loont meer dan de moeite. 

Verbluffend hoeveel eikjes je er vindt, op stammetjes geënte Ulmus parviflora soorten, Acers, Aesculus, speciale kardinaalsmutsen (Euonymus), Beuken, Ginkgo (ook dwergen) Liquidamber, Magnolia’s, speciale moerbeien, een dwergplataan, wilgjes, Seringen en Lindes (Tilia) ook Viburnums op stam enz. Iedere vraag wordt door Jo op een onnavolgbare manier en vaak met een of andere anekdote beantwoord. Een gepassioneerde kenner is het. De verplaatsing meer dan waard!"

Volgens de "Zomerstraat" is onze boomkwekerij zeker een bezoek waard,

"Op een boogscheut afstand van hier ligt deze heerlijke boomkwekerij met bijzondere, zeldzame bomen voor de kleine tuin. De kwekerij heeft in principe geen vaste openingsuren voor bezoek, maar op vraag kan hij wel bezocht worden. Hier staan heel wat onbekende schoonheden bij elkaar. Een boom planten blijft voor mij iets waar een bijzonder aura omheen hangt. Je wikt en weegt over de grootte, de standplaats, de vorm, de kleur, het licht dat hij neemt en de schaduw die hij geeft. Een boom zet je voor het leven en als je die dan kan uitkiezen op deze kwekerij, maakt dat het tot iets heel bijzonders."

Een fragment uit een artikel van "Neos Magazine" geschreven door Marianne Van Hoe,

"In zijn toontuin en op z’n akkers staan 800 soorten, goed voor duizenden zeldzame bomen. Van treurboompjes, lindes, lijsterbessen en kleine eikjes, over lorkjes en boompjes die groen blijven in de winter, tot zuilvormige boomvariëteiten en natuurlijke parasolbomen en vooral heel veel magnolia’s. Ook ‘heksenbezems’, vergroeiingen in gewone bomen, heeft Jo in z’n assortiment als zelfstandige boompjes. De man kent ze allemaal met naam en toenaam. Zijn passie heeft niets met geld te maken, hij houdt z’n bedrijf bewust éénmans"