In de kijker - Magnolia 'Angels Landing' - Nu beschikbaar! Geplaatst op 22 jan. 19:05

Een grotere tuin? - dan hebben we deze unieke magnolia voor u!

Deze magnolia kan ook als laanboom gebruikt worden! 

'Angels Landing' is een hybride die ontstaan ​​is uit een kruising van 'Pickard's Opal' en Magnolia sprengeri var. Elongata. Magnolia 'Pickard's Opal' (moeder) x Magnolia sprengeri var. Elongata (pollen) ontwikkeld in een experimentele tuin in Weinheim tussen meer dan 200 magnolia's.

Wanneer hij volledig in bloei staat, ziet deze uitstraling boom met een beetje fantasie eruit alsof 'de witte engelen erop zijn geland'.

Fascinerend is dat wie van plan deze magnoliaboom is als een 'huisboom' te planten, er op twee manieren kan van genieten. Enmede, 'Angels Landing' groeit snel tot een mooie concurrentie boom en overwegingen hij ook nog een nabije dichte kroon!

Deze witte schoonheid gecreëerd een schaduwgevend dak en voor een welkome afkoeling op warme zomerdagen.

De bladeren zijn ovaal, gezond en donkergroen. De diameter van de bloemen is 22 cm!

De grote, helderwitte bloemen kreeg hij mee van de moeder, Magnolia sprengeri var. Elongata. Van de vader, 'Pickard's Opal' kreeg hij een intense frambozenrode tint aan de basis van de binnenste bloembladen, die meer en meer opvalt met de openende bloemen en elke bloem een ​​magische diepte geeft. 

Winterhardheid, daarom bloeit 'Angels Landing' zonder problemen, zelfs in winterkoude locaties tot Zone 6.

Indien mogelijk - zoals bij alle grootbloemige struiken - staat deze schoonheid bij voorkeur op een ietwat beschutte locatie. Hij zal je elk jaar verrassen met een sprookjesachtige bloesemhemel ...

Ook belangrijk, de plant bloeit al vanop zeer jonge leeftijd met een jaarlijkse opbrengst van het aantal bloesemknoppen.